/

My Kingdom Come

Eind februari 2023 liep ik, zoals zo vaak, op het strand. De tranen stroomden over mijn wangen. Niet van verdriet. Of misschien ook. Maar vooral vanuit wanhoop. En woede over dat wat ik in mijn vorige post omschreef. Planet Circus.

De zee deed wat de zee altijd doet: cleared my mind. En terwijl ik daar liep, gekalmeerd met Sammie de Sjamaan, te genieten van de zilveren schittering op het water, hoorde ik steeds weer het woord: TEMPELREINIGING.

God-ver. Oké. Oké. Kom maar door.

Ik moest denken aan de musical film die ik in groep 7 of 8 op school moest kijken: Jesus Christ SuperStar. Fascinerend vond ik het. Het stuk wat me altijd is bijgebleven is de scene waarin Jezus op het tempelplein al die uitgestalde waar van alle markt- & kooplieden om ver gooide. Woedend was hij over hoe de heiligheid van het pure gedachtengoed, aangetast werd door het misbruik van het plein rondom de tempel voor economische, financiële en politieke redenen.

“Hou ermee op om hen die het huis van mijn Vader willen bezoeken te misleiden voor geld of macht.”

Ik heb niets met dat wat de mens heeft gemaakt van het geloof. Welk geloof dan ook. Ik voel wel – vanuit de grond waarop ik in dit leven geboren ben – het Christus Bewustzijn als kristalhelder kompas bij de rol die ik in dit circus wil vervullen. En hoewel mijn kinderen regelmatig – als ik weer eens met mijn perspectief op de proppen kom – tegen me roepen: #jedenktzekerdatjeJezusbent? Ik ben geen Jezus. I know.

Ik denk alleen wel dat als Jezus hier in deze tijd zou rondlopen, hij het hele spirituele-coaching-selfcare-business-instagram-tempelplein in één klap zou schoonvegen. Want JEZUS CHRISTUS, wat worden de ‘spiritualiteit’ én ‘het geloof’ beide compleet verkeerd gelezen en in sommige gevallen zelfs misbruikt voor eigen gewin. Wat worden de mensen – in deze best wel verwarrende tijden – op hun weg naar meer bewustwording, heling en hulp OP HET TEMPELPLEIN misleid over de as van angst, tekort, pijn, gemis & verlangen naar beter. Naar meer. Naar anders. Naar mooier. Naar bewuster. Zoveel mooie ‘this is your Kingdom come’ beloftes en aanbiedingen.

Ik kan er niet meer naar kijken. Ik krijg de neiging om – net als Jezus – al die ‘je hebt dit nog nodig voordat je’ kraampjes om te gooien. En te roepen: laat al die zoekende of zelfs verloren mensen met rust joh. Ga niet heel hard roepen dat je ‘wél een offerlam nodig hebt in de tempel’, puur en alleen om vervolgens offerlammeren te kunnen verkopen.

Prima dat je je business hebt en wilt laten groeien. Heb ik ook. Doe ik ook. Maar een beetje meer zuiverheid en eerbied kunnen wij toch zeker wel opbrengen inmiddels, of niet soms? We kunnen voordat we onze waar uitstallen wel even checken vanuit welke plek we (inmiddels) in beweging komen toch? Is dat wat ik aanbied een verrijking voor de ander, voor het geheel of verrijk ik vooral voor mezelf?

Waarom was je ooit begonnen? Wil en kún je de ander écht verder helpen? Of ben je vooral bezig met je eigen producten, je eigen verdienmodel? Je eigen magische leven te manifesteren? Mag. Maar ben daar dan gewoon eerlijk over.

Mij lijkt, doe waar je enthousiast over bent. Waar je bevlogen over bent. Waar je goed in bent. Waar je kracht en gave ligt. Je bijdrage. Je service. Je joy. Jouw unieke kleur. Geef. Ik garandeer je, als jouw aanbod transparant en zuiver is, dan zijn er GENOEG mensen die jouw kraampje op eigen kracht weten te vinden. Bij jou vinden wat ze zochten. En je gewoon willen betalen wat het waard is. Want zo werkt energie. En alignment.

Maar laten we in godsnaam ophouden onze waar juist te verkopen ‘op het tempelplein’, voor achterlijke ‘high-end’ bedragen over de rug van God of The Universe aan mensen die onzeker, bang en soms zelfs wanhopig zijn. En dat zijn er op dit moment nogal wat. Tuurlijk zijn ze zelf verantwoordelijk, maar jij ook. En de wereld is op dit moment ook pretty LOST.

Wijs hen gewoon de weg naar de tempel. De plek waar ze helemaal niets hoeven te kopen of doen of verbeteren of snappen. Waar ze eerst eens even op adem kunnen komen. Gewoon door hun medemens geholpen worden. Omdat dat is wat we hier doen. Als SPIRITUELE mensen.

“When the days are cold

And the cards all fold

And the saints we see are all made of gold

When your dreams all fail

And the ones we hail are the worst of all

And the blood’s run stale

I wanna hide the truth

I wanna shelter you

But with the beast inside

There’s nowhere we can hide

No matter what we breed

We still are made of greed

This is my kingdom come

This is my kingdom come”

ps. ik nam nog twee aanvullende podcasts op over dit thema. Mocht je het interessant vinden, mijn podcast is te beluisteren via je favoriete kanaal: TRUECOLOR TALKS.