/

HIJACKED

De afgelopen maanden worstel ik ENORM me te verhouden tot zo ongeveer alles wat ik om me heen zie gebeuren. Waar ik eerst nog wel een beetje mee kon blijven doen, met name work-wise, lukt het me gewoon simpelweg niet meer. En waar ik eerst dacht, hoopte: yes!! Wat een super mooie & goede ontwikkeling dat zoveel meer mensen in aanraking komen met bewustwording (of noem het ‘spiritualiteit’ if you will), bekruipt me steeds vaker het akelige gevoel wat ik al zo vaak heb gevoeld in mijn leven.

yet another topic, domain, sphere, … that becomes HIJACKED. Iets wat puur is in essentie – onze human essentie – iets wat start vanuit een mooie & goede intentie, iets wat – als het mainstream zou gaan – een weg zou kúnnen zijn naar een meer geheelde wereld, verwordt binnen no time tot iets.. tja.. tot wat eigenlijk? Een verdienmodel?

En dus bevind ik mezelf uitgezoomd & van een afstandje kijkend naar één groot circus. En ik denk alleen maar: ben ik nou gek?! Zie ik het nou allemaal zo anders? Of zijn we echt met z’n allen gewoon HE-LE-MAAL de weg kwijt? Met onze ‘instant healing’, ‘botoxed bodies’ en ‘how to attract more WHAT EVER we want more of mindset’ programma’s, teachings, aanbiedingen en verlangens. In een wereld die letterlijk staat te schudden op haar grondvesten.

Het doet me verdriet. Het maakt me moedeloos. Het zorgt ervoor dat ik soms echt denk: ik geef het op. Niet eerder voelde ik namelijk zo sterk: dit. Dit hier. Op deze circus planeet. Dit klopt voor mij echt helemaal niet meer. En er wordt clearly van me gevraagd om een keuze te maken. Om te stoppen met toch nog te blijven kijken naar, laat staan meedoen aan, het circus. Te stoppen met er iets van te vinden of proberen er nog wel invloed op uit te oefenen. In de hoop dat…

Hoewel de verleiding groot is om de zaal gewoon lekker te verlaten, maant Kali me te blijven. Ik weet dat ik hier ben gekomen om een pad te effenen. And so are you! Ik besef me, als ik om me heen kijk, dat er ook een heleboel mensen MIJ op dat pad zijn gevolgd. En dus voel ik ook heel sterk: NEE. Niet deze keer. Deze keer wandel ik, wandelen we, door. Al is het in mijn eentje.

Want naast de ‘ik geef het op’ emotie, maakt het me ook woest. Het gooit olie op en blaast lucht bij het vuurtje wat ik al zo lang diep van binnen voel. Maar wat even zo lang de mond is gesnoerd door het inmiddels meest gebruikte mantra uit de bewustzijnswereld: “what’s on the inside, gets reflected on the outside”. Vrij vertaald naar:

“Maar wat zegt dat over jou Claire?

En als je getriggerd wordt dan gaat dat vaak over een stuk IN JOU wat zoekt naar bevrijding.

Wat wil er nog gezien?

Wat wil er nog geheeld?

Er is nog iets onbewust..

Zou je niet gewoon ook zelf heel graag een wat meer WHAT EVER mindset willen?”

Ja, ik heb het zelf ook tientallen keren over de Universele Spirituele Wetten geschreven en gepredikt. Over schaduwwerk. Over naar binnen keren. Hell, ik heb er vier jaar geleden een hele challenge over gegeven waar meer dan 4000 man aan mee deed. Waarom? Omdat het waar is. Het IS ‘what’s on the inside, gets reflected on the outside’.

ENNNNNNNNNN. MAARRRRRRR.

Het is niet zo PLAT. Niet zo ééndimensionaal. Het is individueel én collectief. Hier én daar. Bewust én onbewust. Sterrenstof én stierenenergie. Het is dit én vorig én toekomstig leven. Kortom het vergt een behoorlijk verruimd en wakker bewustzijn. Een bewustzijn waarvan ik denk dat slechts een handjevol mensen kan claimen daar te zijn (en geloof me, die mensen, die zitten geen instagram reel te maken…).

Daarmee wil ik niet zeggen: het is slechts weggelegd voor de enkeling. En ook niet: ‘oh ik hoef dus niet meer eerst in te checken?’, of ‘oh ik mag dus geen reels meer maken. Of botox gebruiken’, of ‘geld verdienen met dat waar ik zelf zoveel aan heb gehad.’

Again, het is niet zo plat. Wat ik wel wilde zeggen, kwam niet van Kali maar van Yeshua en lees je in mijn volgende blog.