/

Toxic Female Energy…

Wat er in het ‘groot’ aan thema’s speelt – in de energie, op het wereldtoneel – laat zich vaak op dat zelfde moment ook zien in ons dagelijks leven. In het klein. Het één triggert en trilt het ander naar de oppervlakte. Van de schaduw naar het licht zodat het daar gezien, gevoeld, geheeld & geschift kan worden. Alles is met elkaar verbonden. So above, so below.

In het kleine ligt onze persoonlijke groei én invloedsfeer. Door het in ons dagelijkse leven aan te kijken en aan te gaan, te doorvoelen, shiften we niet alleen onze persoonlijke sh*t maar dragen we daarmee ook ons steentje bij aan het collectieve veld. Bouwen we op die manier met al die getransformeerde stenen aan die nieuwe wereld.

Het klinkt vaag misschien. Maar laat me je een simpel voorbeeld geven. FEMALE ENERGY. Je leest en hoort er – zeker in de “bewustwordings bubbel” veel over. The female energy is rising. The future is feminine…(en let op: dat is iets héél anders dan ‘move over men’ feminisme, dit gaat over de VROUWELIJKE energie in zowel vrouwen áls mannen!)

Na decennia van dominante mannelijke waarden een welkome beweging voor de balans van eenheid zou je zeggen. Dus hiep hiep hoera voor alle #metoo #grensoverschrijdende ontmaskeringen. Bijvoorbeeld. Ja toch?

Nou. Ja. Maar alleen als we OOK bereid zijn om de schaduwkant van vrouwelijke energie te erkennen en in dit geval wél vooral door vrouwen.

Op het wereldtoneel speelde er zich de afgelopen weken een rechtszaak tussen twee Hollywood celebrities af. En waar velen het ofwel afdeden als afleiding (is ook!) ofwel een ‘daar ga ik mijn tijd niet aan..’ voorbeeld vinden van hoe crazy de wereld is geworden (is ook!) kan je er ook vanuit nog een perspectief naar kijken. Namelijk hoe de ‘toxic female energy’ VOL in de schijnwerpers wordt gezet.

En oehlala hebben we daar nog altijd iets te shiften.

In het klein zag ik het de afgelopen dagen zo helder in mijn dagelijkse leven weerspiegeld. Of het nu ging over de meiden op school die precies weten hoe ze de jongens net zo lang moeten uitdagen & triggeren tot er een fysieke reactie volgt…Een reactie die natuurlijk altijd zwaarder afgestraft wordt. Een jongen mag een meisje tenslotte nooit… Klopt. Eens. ÉN. want, andersom? Mag dat wel?

Over de poes van de buren die dagelijks uitdagend op het net iets te hoge muurtje in onze tuin gaat zitten, neerkijkend op Sammie en haar ‘je kunt er toch lekker net niet bij’ gek maakt. De ‘i am your sister en alles is liefde’ maîtresse van de man van een goede vriendin. Of de meiden op de fiets voor me bij het stoplicht rechtdoor roddelend over een vriendin die net naar links was afgeslagen.

Klein en groot. Groot en klein. De shift zit ‘m in het aankijken van je eigen toxic feminine shadow. Wat leeft daarvan in JOU? Als je eerlijk wordt?

Waar heb jij gemanipuleerd? Gepest? Geroddeld? Gedomineerd? Geslachtofferd? Geliptuit? Gekgemaakt? Gefaked of gecancelled? Most of us did at some point. I know i did.

Durf je dat toe te geven? Daar verantwoordelijkheid voor te nemen? OF het uit te spreken als je het ziet gebeuren? Om je heen. Het daarmee te helen, zónder jezelf er voor af te straffen of vast te komen zitten in schaamte, schuld & boete.

Als we dat kunnen, dan is het tijd voor female energy. DIVINE female energy. Het geheelde vrouwelijke naast het geheelde mannelijke.

Dus. Thank you amber. Thank you poes van de buren en thank you meisjes op school. For playing your part. It’s time 2 heal.