/

Out of the woods

Een paar maanden geleden besloot ik een plantmedicijnreis te maken. De intentie voor deze deepdive was heel helder. What is the way forward? Voor mezelf. Voor mijn relatie. Voor mijn gezin. Voor de wereld. Hoe verder? Hoe komen we uit dit hele verhaal? Uit dit woud waarin we steeds verder lijken te verdwalen? Gedurende de hele trip werd me zoveel duidelijk. Teveel om hier in 1 post te delen. Nog even los van de vraag OF ik het überhaupt wel gedeeld krijg. Want hoe vat je iets in woorden wat je op zoveel lagen wordt getoond? Wel kwamen zo ongeveer alle inzichten neer op twee vragen. HEB JE HET NOG NAAR JE ZIN? en WAT WIL JE HIER CREËREN?

Wat me getoond werd was hoe we hier op aarde alles kunnen creëren wat we maar willen maar daarmee ook helemaal kunnen verdwalen in een creatie. In een verhaal. Dat kan een super mooi verhaal zijn of een verhaal waarvan je denkt: wtf. waar is hier de nooduitgang? En hoe dieper je in het woud van een bepaalde creatie verdwaald hoe lastiger het lijkt om daar weer uit te komen.

Lijkt. Want wat ik te zien kreeg was zo prachtig. Ik zag wouden van creaties slechts van elkaar gescheiden door een heel dun vlies. Het gevoel van vastzitten, slechts een illusie. Er is niet zoiets als te laat. Ook niet verloren. Niets staat vast. Het veld van mogelijkheden is oneindig en met elkaar verbonden. Het enige wat we hoeven te doen is kiezen. Steeds opnieuw. Ze lieten me zoveel creaties zien. Van mezelf. Van een ander. Van het collectief. En steeds maar weer die vragen. In wiens creatie zit je? Is het jouw creatie? Of doe je mee in de creatie van een ander? Van anderen? En….Heb je het nog naar je zin? Heb JIJ het nog naar je zin? Jij alsin ik, ik alsin jij. Want wat als we het enkel écht naar onze zin kunnen hebben als iedereen in onze gedeelde creatie het naar zijn of haar zin heeft? For we are all one.

Lief kind, je creëert alles zelf. En de weg hieruit, de weg vooruit, voor jezelf, voor de ander, voor de wereld is slechts een keuze van je verwijderd. Dus. Heb je het nog naar je zin? En zo niet, waarom creëer je dan niet iets anders?