/

Body Suit

Wat zou er gebeuren als wij vrouwen massaal onze (toch wel vaak) negatieve ‘preoccupation’ met ons lichaam voor eens en altijd zouden helen? Als we zo, poef, die hele schuld, schaamte & boete programmering zouden deleten. In één klap zouden inzien dat we deze prachtige lijven van ons, deze ongekend geavanceerde body suits, hebben gekregen om te kunnen ervaren wat onze ziel hier zo graag wil(de) ervaren. Zien. Horen. Ruiken. Proeven. Aanraken. Bewegen. BewustZIJN. Precies goed, uniek én bedoeld om uiting te kunnen geven aan dat wat we hier komen bijdragen.

Wat zouden we gaan doen? Als al die tijd & ruimte die we nu vaak stoppen in het vergelijken met, niet mooi vinden van, kritisch zijn over en hard zijn voor ineens weer beschikbaar is? Niet langer op gaat aan schamen voor en schaven aan. Aan afstraffen en afzien. Verstoppen en veranderen. Filteren & gladstrijken.

Weet je HOEVEEL potentiële energie er dan vrij komt? Hoeveel onafhankelijkheid, kracht & vrijheid? Om te creëren. Om lief te hebben. Om te leven. Om te leiden. Hmmmm i wonder that’s why…

Ja, ‘the future is female’, maar daarvoor hebben we dit wel te helen…dit stuk, deze collectieve wond. Deze zorgvuldig opgebouwde en veel te smalle bandbreedte waartussen vrouwen zich al decennia lang (mogen) bewegen, gevangen door onze eigen onzekere & kritische mind.

Dus, my sweet sisters, waar je ook begint & hoe je het ook doet…”baby steps or deep (skinny) dives, it’s time we honor and heal our body suits. For we’ve got more important stuff 2 do!” Met elkaar en voor al die prachtige soul suits die nog na ons komen.

In een nieuwe reeks #truecolortalks #podcast afleveringen deel ik mijn eigen ‘turning inward & feel your body’ beweging van de afgelopen weken én ga ik o.a. in gesprek met Eva Jans die hier ook wel het nodige over te zeggen heeft. Healing 5.0. Je kunt mijn podcast via de Apple Podcast, Spotify of SoundCloud beluisteren.