/

Love Trail Movement: wandelen a la Gandhi

Net zoals zovelen was ook ik zo ongelofelijk blij & dankbaar voor wat de natuur ons, met haar sneeuw & vrieskou deze afgelopen dagen van februari 2021 en vooral het afgelopen weekend bracht.

Beweging. Blijdschap. Onze huizen uit. Naar buiten. Elkaar weer even zien, ontmoeten, in de ogen kijken. Glimlachen. Van een afstandje als dat beter voelde. Jouw en mijn waarheid, even bestond het gewoon naast elkaar. Het hart aan het stuur.

Het was zo nodig. Letterlijk maar ook in de energie. LUCHT! LEVEN! En vooral voor de jeugd: net op tijd.

WHAT ABOUT THE CHILDREN? 

Toen ik een kleine twee weken geleden op instagram deelde wat de aangekondigde maatregelen rondom de basisscholen en het mogelijk testen mijn kinderen met me deed, ontving ik honderden berichtjes van moeders en vaders die net als ik van alles voelden: angst, verdriet, wanhoop, onrust, verwarring, onzekerheid en ja, ook voor velen: een grens.

Uit al die berichtjes kwam één vraag steeds terug: “wat kan ik doen als dit voor mij niet mijn waarheid is maar ik tegelijkertijd de waarheid van een ander ook wil respecteren én niet wil bijdragen aan alle dualiteit? Hoe kom ik dan in beweging?”

Ik dacht aan de film Gandhi die ik net daarvoor op Netflix had bekeken. De wijze waarop deze bijzondere man steeds weer vanuit peace en liefde zijn keuzes maakte, ongeacht hoe veel ellende hij op zijn pad tegenkwam, had me enorm geïnspireerd.

‘If we want real peace in this world, we should start educating the children’, aldus Gandihi.

Ik voelde aan alles: laten we zelf die verandering zijn die we willen zien en het voorbeeld zijn voor al onze kinderen. Een wandeling maken, met & voor de kinderen in vrede. Hen laten zien dat we binnen alle maatregelen toch onze eigen ruimte kunnen opzoeken en iets moois & liefdevols kunnen doen om zo toch onze stem te laten horen én aan elkaar te laten zien: je bent niet alleen.

LOVE TRAIL MOVEMENT:

Het #lovetrail concept was geboren en binnen een week stond er een heuse #lovetrailmovement met als uitnodiging: wandel op 14 februari, de dag van de liefde, op je eigen manier, moment & tempo samen met je kind(eren), gezin, partner, moeder, vriend of vriendin een wandeling in de vorm van een hart. Een LOVE TRAIL.

Wat er toen gebeurde was ongelofelijk. Binnen no time stonden er in meer dan 40 plaatsen door het hele land vrouwen op die in hun dorp of stad ook een #lovetrail wilden uitstippelen.

Samen met mijn Cosmic Sisters bedachten we 9 GAMERULES om ervoor te zorgen dat de intentie én de plek van waaruit we in beweging zouden komen 100% in tact bleef: We lopen voor de liefde. Voor de kinderen. Voor een breder perspectief. Met respect voor ieders waarheid. We nodigden iedereen die een trail wilde lopen uit om een lintje of een andere liefdevolle ‘mark’ achter te laten om zo voor de kinderen een leuke speurtocht te creëren en aan elkaar te laten zien: je bent niet alleen, wij zijn niet alleen, we zijn met zoveel meer!

Zondag was het zover. Wat er toen gebeurde had ik gehoopt maar niet verwacht en het raakte me diep. De lucht was blauw, de zon scheen, de sneeuw schitterde, het ijs was dik genoeg en overal in het land liepen vrouwen, mannen & kinderen in liefde een lovetrail. Een simpele rekensom liet zien dat we duizenden hadden aangeraakt met deze actie en we ontvingen honderden foto’s van routes, lintjes, hartjes, kinderen, glimlachen, intenties, wensen & liefde. HEEL. VEEL. LIEFDE.

VANUIT WELKE PLEK KOM JIJ IN BEWEGING?

Voor mij persoonlijk was dit hele plan, van het bedenken tot het neerzetten, een grote uitnodiging, spiegel & initiatieproef tegelijkertijd. Want ja, van alle kanten kreeg ik dingen op me afgevuurd. Van enthousiasme tot onbegrip & angst. Heel.veel.angst. En ook ik vind dit soort dingen initiëren spannend. Alle reacties. Het in gang zetten van een beweging waar je misschien op een gegeven moment geen grip meer op hebt. De diepe wens om het in liefde en vrede te doen. De dualiteit NIET verder te voeden. Oef. Ik heb me dan ook verwonderd, verwarmd, verbaasd, verblijd, verdrietig, verdwaald, verbonden, verlamd en vervuld gevoeld in 1 week.

Eén vraag stond daarbij steeds opnieuw centraal. Niet alleen voor mij maar ook voor iedereen die me hielp en voor de vele vele mensen die ook wilden lopen: “van waaruit kom jij in beweging?”.

Je vertrekpunt bepaalt namelijk de uitkomst van al je acties. Doe je dat onbewust dan spiegelt het leven je dat direct. Kinda belangrijk dus – vooral in deze tijd – om BEWUST in beweging te komen.

Maar wat doe je als je van alles voelt wat die beweging belemmert en vertroebelt? Angst, niet weten, twijfel. Frequency DOWN emoties die aangekeken willen worden. Geluiden, meningen & waarheden uit je omgeving. Hoe krijg je helder van waaruit JIJ in beweging wilt komen of juist niet?

De lovetrailmovement heeft me dit alles in het hier & nu heel helder getoond. Ik heb er zo ongelofelijk veel van geleerd. Het heeft me opnieuw zoveel moed & hoop gegeven. Hoop dat we wel degelijk naast elkaar kunnen lopen vanuit welke richting je ook komt. Hoop dat we dit samen met elkaar kunnen gaan overstijgen zodat we – ongeacht de realiteit – met een open hart kunnen kijken naar een breder perspectief waarin oog is voor ieders waarheid. Niet alleen die van de angst.

Liefs,

Claire

ps. Mocht je het leuk vinden om alle prachtige beelden te zien van al die TRAIL BLAZERS groot & klein door het hele land. Check dan even de instagrampagina. Je kunt daar nog steeds alle routes terugvinden en als je het leuk vindt een LOVETRAIL wandelen. Wel zonder alle lintjes want die hebben we weer opgeruimd voor mama Gaia.