/

Our way out!

Vanochtend werd ik in alle vroegte, zo rond 04.00 uur, wakker. Dat gebeurt de laatste tijd wel vaker en ik hoor om me heen dat ik niet de enige ben. Misschien heb jij er ook wel last van? Weet dat dit niet zo gek is met al die onzekere turbulente collectieve energie in de lucht!

Hoe dan ook, soms vind ik het ongelofelijk frustrerend en probeer ik – vaak tevergeefs – weer in slaap te komen. Soms weet ik dat het alles te maken heeft met de magische ‘inbetween the worlds time’ en denk ik; “oké let’s wake up & write what needs to be written.”. Vanochtend viel in de laatste categorie.

Wat op papier wilde had alles te maken met dat waar we met elkaar opnieuw in zitten op dit moment (oktober 2020) en de twee vragen die me in diezelfde periode het meest worden gesteld:

1. Moet ik nu juist wel of niet zeggen wat ik eigenlijk écht allemaal vind van deze hele corona situatie of draag ik dan alleen maar bij aan de dualiteit en groeiende tweespalt?

2. Ik probeer positief te blijven maar als ik eerlijk ben zakt de moed me regelmatig in de schoenen. Hoe ga jij hiermee om?

Mijn antwoord en daarmee de tekst die ik vanochtend in flow (en dus in het engels deze keer…het komt hoe het komt…) opschreef, heeft opnieuw alles te maken met het verhogen van onze individuele en daarmee collectieve frequentie als uitweg & oplossing…

Dit is wat ik schreef:

~ OUR.WAY.OUT ~ In the attempt to stand for what you believe and speak your truth. To let a different voice be heard and actually CHANGE a situation, you might wanna take the following insights to heart:

1. For every problem there ís a solution. However, one can only solve a ‘problem’ on a higher frequency level than the problem itself. This means there is no point in fighting for what you DON’T want. Or, as Einstein liked to put it: you’ll have to match the frequency of the reality you DO want and you cannot help but get that reality. This ís physics.

2. Tension only exists by the grace of resistance. In other words, the more we resist the more tension we create. A big part of the solution lies in our ability to completely embrace and accept what IS first. ‘Cause if we don’t we can try to steer our energy and attention to what we want but underneath there will still be a different vibration creating just the opposite. ALL parents know this ;-).

3. Know that your power lies in what you DO want. Energy doesn’t recognise or react upon the words NO & NOT. Neither does our brain. DON’T just doesn’t exist. We don’t hear it because we are lazy bastards and always take a shortcut. So if you put all your energy in writing or stating a strong argument about how you DO NOT agree, well chances are you are only feeding the fears and the exact opposite of what you want to achieve, ‘cause ‘we’ simply do not pick up the not part. Are you following me?

So. Let’s do this in a different way this time and find our way out, shall we? Please DO tell what you think. Want. Desire. Hope for. DO speak your truth. But..

“lend your voices only to sounds of freedom. No longer lend your strength to that which you wish to be free from. Fill your lives with love and bravery and we shall lead a life uncommon” ~ Jewel.

Ik wens je veel moed & vertrouwen de komende tijd. Keep your FREQUENCY UP!

Claire