/

Expect the unexpected

Een paar weken geleden zat ik samen met nog zo’n 7.000! anderen in een Esther Perel zoom call masterclass georganiseerd door The School of Live. De live variant in het Amsterdamse Concertgebouw kon niet doorgaan. Dit was het extra bonus alternatief voor iedereen met een ticket. En als je geen kaartje had mocht je er voor 15 euro bij zijn.

Super leuke extra bonus toch? Tof dat het tegenwoordig kan, met 7.000 man overal vandaan online. Live. Met een split-screen en een open chat.

Hoewel dat laatste misschien niet. Een open chat. Een open chat waarin 7.000 man hun mening konden geven. Over de host die teveel in beeld was. Over Esther die niet snel genoeg 2 the point kwam. Over de verbinding die oh oh oh een paar keer haperde. “Ik had meer dit verwacht. Ik had meer dat verwacht. Ik had meer zus en zo verwacht”. Ze waren er maar druk mee. Met hun teleurstellingen. Met het tikken van al die niet voldane verwachtingen over wat ze hadden verwacht en niet hadden gekregen. Gratis of voor 15 euro.

Wat een gemiste kans. Een gemiste kans om te zien wat er allemaal voor moois gaande was. De mogelijkheid om vragen te stellen aan één van ’s werelds beste relatietherapeutes die ingestemd had met een extra live uur. The School of Life die het technisch mogelijk gemaakt had waardoor er 7.000 man tegelijkertijd in konden checken. Ik schaamde me. Voor die Nederlandse altijd iets te zagen mentaliteit.

Gelukkig ging de chat uit. Kwam de host terug in zijn flow en daarmee Esther. Waren er ook een heleboel mensen dankbaar en geïnspireerd en gaf het mij het geruststellende inzicht dat ook ‘grootheden’ als Esther nog altijd te dealen hebben met ‘niet voldoen aan de verwachtingen’.

Verwachtingen. Het is één van onze 3D eigenschappen. Eentje waar we mee af mogen rekenen als we willen leven vanuit de 5D dimensie. Verwachtingen verblinden namelijk. Ze vernauwen je blik. Ze laten je focussen op wat je had gehoopt te krijgen. Wat je vaak niet krijgt omdat er iets veel mooiers voor je is. Alleen is daar geen ruimte voor, want je had iets anders verwacht. Zo zonde.

Als het je lukt om je verwachtingen los te laten. Erop te vertrouwen dat je precies krijgt wat je nodig hebt. Je blik te verruimen en te richten op wat er wél is, wat je wél krijgt of nog gaat krijgen…dan pas ga je de magie van het leven ervaren en zul je zien hoe alle dots geconnect zijn, Hoe het web is geweven en altijd klopt.

“Change your expectations for appreciation and the world changes instantly.” – Tony Robbins

2 Reacties

  1. Cecile

    Mooi. Op deze manier kijk ik tegenwoordig naar wat ik aantrek in mijn leven en naar de keuzes die ik maak. Ook als die op het eerste oog anders uitpakken dan ik had gedacht. Niets is voor niets inderdaad.

  2. Rita

    Ik zeg altijd: “smile to the World and the World smiles back at you”. Lukt me ook niet altijd hoor maar dat geeft zo’n zelfde gevoel. Dankjewel weer Claire

Reageer