/

My story, my business. Your story, your business.

Jep die mag je óók figuurlijk opvatten.

Ik kan je niet vertellen HOE vaak ik moet dealen met mensen – vaak uit mijn meest directe & dierbare omgeving – die iets vinden van mijn zichtbaarheid. Van de ruimte die ik inneem. Van de manier waarop ik mijn kwetsbaarheden deel op social en dit combineer met zakelijk zijn. Van de dingen die ik deel over mijn kinderen en combineer met zakelijk zijn. Van de dingen die ik deel over mijn relatie(s) en combineer met zakelijk zijn.

“Ik vind het wel heftig hoor. Waarom zou je/ze dat allemaal willen delen? Waarom hou je privé niet privé en zakelijk, zakelijk?”

Ze hebben het er met elkaar over (wat altijd weer bij mij terug komt), ze maken er een grapje over en heel soms geven ze het me direct terug (thank you!). Ik vond dit heel lang, heel erg moeilijk.

Natuurlijk mag een ander ergens iets van vinden. Er anders over denken. Natuurlijk kies ik er zelf voor om in de social Arena te stappen en tja…dan vinden mensen daar wat van. Daar kies je zelf voor.

Natuurlijk weet ik – als geen ander – dat het kennelijk iets is waar ik zelf dus ook nog (onbewust) een oordeel op heb zitten. Anders zouden deze reacties niets hebben om op ‘aan te haken’.

En uiteraard weet ik ook dat het daarnaast een spiegel is. Projectie. “Wat jij doet maakt mij ongemakkelijk omdat het aanhaakt op iets in mij wat niet gezien mag worden, wat ik ook wel zou willen maar niet doe of durf, wat ik niet zo goed begrijp, wat ik anders heb geleerd.”

Natuurlijk is het veiliger als ik blijf waar ik ben zodat jij ook niet hoeft te groeien. Kleur hoeft te bekennen. I get it.

Lange tijd was mijn eerste reactie die van verantwoording en het aanpassen van mijn eigen kleuren: ‘ja, klopt, maar, werk, misschien, minder, euh’. Gevolgd door een mini inzinking en blokkade om vrij te schrijven, posten, delen.

Totdat ik me realiseerde; stop taking it so damn personal. Het heeft niets met mij te maken. ALLE vrouwen die ik spreek en coach, die durven gaan voor hun eigen droom, kleur en business lopen hier – zonder uitzondering – tegen aan. Tegen hun eigen omgeving. Familie en vrienden.

Vanaf dat moment ben ik als reactie vragen gaan stellen, ‘wat maakt dat je het zo lastig vindt dat ik dit soort dingen doe, deel?’. ‘Mag ik je vertellen hoe ik het zelf zie? Waarom ik het doe?’.

  • Dat ik er bijvoorbeeld écht in geloof dat de wereld mooier wordt als eens wat meer mensen hun echte kwetsbare kleuren zouden durven delen.
  • Dat alles wat ik deel eerst langs mijn eigen (toch wel redelijk zuivere) innerlijke kompas gaat. Als je het leest op insta mag je er vanuit gaan dat ik er over nagedacht heb: dient dit een doel? Doe ik er de ander tekort mee?
  • Dat ik in mijn ogen niet OVER mijn kinderen schrijf maar VOOR mijn kinderen. En VOOR andere mama’s (en papa’s). Voor wat meer begrip. Open mindedness. Als we er niet over praten wil het nog niet zeggen dat het er niet is.
  • Dat ik me heel bewust ben van de dunne lijn richting de privacy van mijn gezin, ook voor hun toekomst.
  • Dat ik dagelijks zoveel mooie reacties krijg van vrouwen die THANK YOU zeggen. Dank je wel dat je het zegt. Dank je wel dat je zo eerlijk bent. Dank je wel. Het geeft me kracht, het geeft me inspiratie en het geeft me hoop. Hoop dat ik dit ook allemaal aan ga kunnen. Dat er een dag gaat komen dat ik ook durft te zijn en durf uit te spreken wie ik helemaal ben.

Doodeng in het begin. Dat vragen, dat uitleggen hoe ik het zelf zie. Waarom ik het te doen heb. Maar het leverde altijd – in the end – een mooi gesprek op; ‘stiekem zou ik ook wel ….’ of, ‘ondanks dat ik het soms super ongemakkelijk vind en het zelf nooit zo zou doen, vind ik het wel echt tof/knap/lef/mooi van je dat jij het wel doet.’

En dus is mijn tip aan jou. Vragen gaat je helpen! Gooi het maar open. Eng? Ja. Nodig? Heel erg. Voor jou én voor al die mensen die diep van binnen voelen: ik zou zo graag dit of dat doen, zeggen, bereiken maar ik doe het niet uit angst voor wat ‘ZE’ er van zullen zeggen. Vinden.

Dus zeg tegen jezelf: my story is my business. Je doet wat je doet omdat je ergens in gelooft! In je eigen verhaal. Wat jij daar zo lastig aan vindt, is ‘your business’.

Tijdens het 2e LIVE seminar op 20 september in Haarlem gaan we eens flink wat licht schijnen op dit onderwerp. Voor je eigen droom, pad en kleuren durven gaan ongeacht wat de omgeving daar allemaal van gaat vinden. Aansluiten bij een tribe die je juist staat toe te juichen als je dit gaat doen, is zo fijn! En zo nodig. Stap gewoon die Arena in. Samen met mij. Samen met nog veel meer hele toffe positieve vrouwen. Je bent in ieder geval van harte welkom!

Het THEMA van deze tweede editie is: MY BUSINESS, MY STORY. YOUR BUSINESS, YOUR STORY. Letterlijk: hoe je vanuit jouw unieke verhaal je business kleur kunt geven. En figuurlijk, hoe het zichtbaar zijn met dat verhaal helemaal ‘jouw business’ is!

HIER vind je meer info, kun je zien hoe het er de vorige keer aan toe ging én met de kortingscode: TRSITE ontvang je tot eind augustus een fijne EARLY BIRD SUMMER korting en betaal je €97,- voor je kaartje ipv €150,-

Liefs C.

Oh en voor de echt nasty reacties. Doe je gewoon een Brené Brown:

“If you are not in the arena getting your ass kicked. I am not interested in your feedback!”