/

Don’t refuse your calling!

Vorige week had ik een mooi gesprek met vrienden. Ze hadden mijn MY STORY, MY BUSINESS post gelezen. We vroegen ons hardop af wat maakt dat je tóch doet wat je doet. Ondanks het tegengas. Ondanks je eigen angsten en overtuigingen. Of die van de ander. Ondanks de reële kans op afwijzing of mislukking.

Want. En hier komt ‘ie: ‘je HOEFT het niet te doen hè?’.

Je hoeft het niet te doen. Nee. Klopt. Je hoeft de ander niet te helpen, als je niet wilt. Je hoeft je verantwoordelijkheid niet te nemen en wat minder vlees te eten. Bijvoorbeeld. Of iets te organiseren voor de wat minder bedeelden, ouderen of juist hele kleine medemens. Een oplossing te bedenken voor een meer duurzame manier van autorijden. Je nek uit steken. Iets unieks en nieuws bedenken. Je eigen bedrijf te beginnen én de wereld mooier maken. Proberen. Lanceren.

Een ander geluid laten horen. Truecolors delen of er zelfs een boek over schrijven met de hoop dat het anderen inspireert en helpt om zich ook wat meer te durven laten zien. In alle kwetsbaarheid.

Het HOEFT allemaal niet. En zéker vind ook ik het heel vaak zoveel makkelijker om dat zelf ook te denken. ‘Pfff wat is dit ingewikkeld. Wat dwingt het me dingen aan te kijken die ik ook liever uit de weg ga. Wat zorgt het soms voor twijfel of zelfs angst. Angst voor afwijzing of er niet meer bij te horen.’

Toch kom ik altijd weer uit op twee dingen;

  • Wat als die ander het ook NIET doet? Omdat het niet hoeft? Hoe jammer zou het zijn. Op zoveel vlakken. Hoeveel dingen zouden we dan nu niet hebben? Aan inzicht en oplossingen?
  • Wat als jouw ‘calling’ nu eenmaal zoveel groter is dan je angst? Dan ‘je hoeft het niet te doen’. Wat als het simpelweg groter is dan jij zelf. Dat je aan alles voelt; en toch heb ik het te doen. Dit is kennelijk het pad wat mijn ziel heeft uitgekozen voor dit leven.

Voor mij is dat tweede altijd absoluut het geval geweest. En ergens heb ik de – misschien ijdele – hoop dat het ook bijdraagt aan het eerste.

Voor jou hoop ik dat als je over iets denkt, voelt: dit is wat ik eigenlijk zo graag zou willen. Of misschien al wel doet maar nog meer wilt uitdragen vanuit jouw unieke echte kleuren. Dat je je niet laat tegenhouden door: ‘maar je hoeft het niet te doen he?’.

Als dat zo is, dan nodig ik je van harte uit om op 20 september aan te sluiten. Bij mijn ‘en toch heb ik het te doen’ truecolor army of kind hearted women. Tijdens het TRUECOLOR seminar gaan we uitgebreid stil staan bij jouw ‘calling’. Gaan we afrekenen met ‘wat als’ gedachten. Gaan we je #truecolors versterken. Zodat je iedere keer wanneer ‘maar het hoeft niet’ voorbij komt je het meteen kunt counteren met:

‘oh but i do’.

De helft van de stoelen zijn al verkocht. Je hoeft niet te komen. Maar ik zou het wel erg leuk vinden if you do.

Liefs, Claire

ps. met de kortingscode: TRSITE ontvang je tot eind augustus een fijne EARLY BIRD SUMMER korting en betaal je €97,- voor je kaartje ipv €150,-