/

Serve the people who show up!

Deze week stond in het teken van afronden. De eerste ronde van de Truecolor CONCEPT course opent morgen de laatste les. En ‘mijn’ Truecolor CLAIRITY course ladies (voorheen #momandbusiness) zitten in hun laatste week na en reis van 5 maanden. Niet dat het voor hen nu klaar is, het is eerder een begin.

Een derde groep alweer die de wereld in gaat met meer helderheid en klaar voor het neerzetten van hun eigen droom, idee, business, plan. Truecolor proof.

Tijdens de laatste live clairity call afgelopen dinsdag had ik één laatste en voor mij meest belangrijke boodschap rondom het starten van hun eigen (online) business/boodschap. Een boodschap die ik hoorde tijdens een podcast tussen Elisabeth Gilbert (eat pray love) en Glennon Doyle (love warrior). Een boodschap die ik zelf in andere bewoording ook mijn cursisten altijd probeer ‘bij te brengen’:

“Serve the people who show up!”

Probeer je niet teveel te focussen op het zo snel mogelijk krijgen van zoveel mogelijk ‘likes’ en volgers. Nieuwe klanten. Probeer niet alleen bezig te zijn met het vergroten van je base. Met conversie. Met ‘hoeveel mensen hebben mijn nieuwsbrief open gemaakt?’. Tuurlijk, meten is weten. Je cijfers moet je kennen. Het is fijn als je boodschap zich verspreid en je business groeit. Maar vertrouw hierop: als je boodschap klopt en je intentie ‘aligned’ is, dan komt dat vanzelf!

De valkuil voor ons allemaal – including me – is vooral te kijken naar wat je nog niet hebt. doet. weet. kunt. Vooral in ‘online paradise’ verschuift de focus zo snel naar dat wat er niet toe doet. Door je alleen te focussen op groei, op nieuw, vergeet je dat er al een groep aanwezig is. Wiens aandacht je allang hebt. Die allang luisteren en kijken. Wiens ogen allang op je gericht zijn. Die zich allang met liefde bij je tribe aangesloten hebben. Omdat ze oprecht geïnteresseerd zijn in wat je te geven, te vertellen en te delen hebt. En door vooral bezig te zijn met de ‘nieuwe’ mensen, de ‘volgers die je nog niet liken’, ben je niet meer bezig met de mensen die er al zijn.

Jouw belangrijkste ‘job’ is om je te focussen op geven. Op jouw boodschap. Ervoor te zorgen dat je de mensen die je al volgen, die al de moeite nemen om naar je te luisteren, die graag van je willen leren, die je posts te lezen, je klanten ZIJN, dat je hen ziet en met heel je hart en zijn ‘served’. Of dat er nu 10 of 10.000 zijn.

Dus lieve jij die dit leest. Die misschien wel een ‘course’ van me aan het afronden is op dit moment:

Share you magic & serve the people who show up!