/

Maak van jouw verhaal, je business

Op 19 april 2018 organiseerde ik mijn eerste LIVE seminar. Een dag waarin het thema: TRUECOLORS, hoe maak ik van mijn persoonlijke verhaal mijn business? centraal stond.

Meer dan 60 vrouwen kwamen vanuit heel Nederland (én België!) naar Haarlem. En wat was het bijzonder. De verhalen, de openheid, de locatie, de sfeer. Wat heb ik veel geleerd. Over mijn tribe. Over dat kwetsbaarheid inderdaad onze grootste kracht is. Over wat ik te doen heb en over hoe welkom en nodig truecolors zijn. Wat neem ik veel mee, dankzij de waardevolle tips & feedback (rock that stage!) en wat ben ik trots. Op mezelf. Op de spreeksters en mijn team, op mijn moeder die op de eerste rij zat te shinen, op de support van mijn man & kinderen. Maar vooral op alle vrouwen die zo zonder oordeel en jaloezie openstonden voor elkaar.

A whole army of kind hearted, purpose driven, truecolor ladies. I knew we could do it!

Het thema van al deze vrouwen is: hoe maak ik van mijn (persoonlijke) verhaal, mijn business. Boek. Concept. Product. Dienst. En heel vaak krijg ik de vraag: maar HOE dan?

Kijk. Jezelf zien én durven zijn is één ding. Terugkijken en in je eigen verhaal een rode draad herkennen waarmee je de dots kunt connecten, een volgende stap. Maar wat dan? Hoe dan verder? Wat als je je verhaal dan meer helder hebt? Wat moet je daar dan mee? Hoe blijf je bij jezelf? Hoe reken je af met al die overtuigingen? Durf je echt je truecolors ook te gaan delen, laten zien en doorklinken in je business? Concept?

De vrouwen die ik ontmoet via mijn werk en die tijdens het seminar voor me zaten, hebben vaak zulke mooie verhalen en zoveel te geven. Maar toch…het écht gaan doen. Het omzetten in een concept en in de aarde zetten. Lastig.

‘Misschien is het toch niet bedoeld voor mij. Gaat het me niet lukken. Wat als er niemand komt, koopt, leest?’.

Mijn kracht ligt juist op dat punt. Voor mezelf maar ook voor de mensen waarmee ik werk. Want naast het zien van jouw pad, zie ik vaak ook de HOE. Dat is niet moeilijk of iets magisch. Jij kunt dat ook.

Tijdens mijn seminar deelde ik met alle truecolor ladies de 7 stappen die ik daarvoor doorloop. 1 stap, misschien wel de meest belangrijke, doe ik al sinds ik een heel klein meisje ben. Een stap die ik echt geleerd heb van mijn ouders. En die ik nu mijn mannen ook leer. JUMP.

Een mooi idee hebben, een concept bedenken, een verhaal lijn zien. Allemachtig prachtig. Maar als je het niet gaat doen, blijft het bij een droom. So.

“BE SCARED & DO IT ANYWAY!”